Ministrul Educației, anunț de ultim moment crucial pentru elevi despre Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021

ministerul educatei, google : sursa Foto
ministerul educatei, google : sursa Foto

Simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021 vor putea fi reprogramate în localitățile aflate în carantină până la încetarea măsurii, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare.

Dar nu mai târziu de 15 mai, a anunțat, vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ținând cont de recentele evoluții epidemiologice, cu multe localități aflate în carantină, pentru a asigura pregătirea nediscriminatorie în vederea susținerii examenelor naționale, Ministerul Educației a completat Ordinul 3449/2021 privind organizarea simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a. Dar și a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2020-2021.

Ce prevede ordinul

„Elevii înmatriculați în unitățile de învățământ din localitățile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depășit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susține simulări ale examenelor naționale.Cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare. Conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021. În această situație, subiectele vor fi elaborate la nivelul inspectoratelor școlare”, a anunțat, vineri, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Pentru asigurarea protecției sanitare, unitățile de învățământ vor putea decide, în funcție de infrastructură, ca, în zilele în care se organizează simulări ale examenelor naționale, activitatea celorlalte clase să se desfășoare online. Acest lucru indiferent de scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor valabil în zilele respective.

Cîmpeanu a precizat că ordinul de ministru se va publică în cursul zilei de vineri în Monitorul Oficial, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here