joi, iulie 18, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăMinistrul de Interne, Lucian Bode, despre intervenţia pompierilor în cazul tragediei de...

Ministrul de Interne, Lucian Bode, despre intervenţia pompierilor în cazul tragediei de la Constanţa: Au fost bâlbe de la un capăt la altul

-

Trei ofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa vor fi cercetați disciplinar în cazul intervenţiei de săptămâna trecută de la incendiul în urmă căruia o femeie şi-a pierdut viaţa.

Ea s-a aruncat de la etajul şase al blocului în care locuia, locuința fiind cuprinsă de flăcări. Anunțul a fost făcut de Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Pompieri cercetaţi disciplinar

Ministrul a mai spus că un ofiţer cu funcţie de conducere de la ISU Constanţa s-a pensionat. Lucian Bode a afirmat că în cazul intervenţiei de la Constanţa au fost nereguli în modul de intervenție.“Aţi văzut comunicarea publică de săptămâna trecută. Mai exact de joi, IGSU a publicat aceste concluzii din comunicatul de presă. Rezultă foarte clar măsurile care au fost dispuse. Nu vreau să le reiau, le cunoşteaţi foarte bine. Vreau să subliniez doar primul aspect, cel legat de ancheta care se desfăşoară în acest moment la Constanţa. Vorbesc în acest moment. Va începe astăzi cercetarea disciplinară a celor trei ofiţeri. Dincolo de sancţiunile care deja au fost date”, a spus ministrul Afacerilor Interne.

Scara de intervenție, defectă de  mult timp

“Un ofiţer cu funcţie de conducere în cadrul ISU Constanţa şi-a depus raportul de pensionare. Raportul a fost aprobat de domnul general Iamandi şi respectivul ofiţer cu funcţie de conducere va merge în pensie. Vorbesc despre o persoană cu responsabilităţi în ceea ce priveşte componenta logistică. Și anume mă refer clar la scara respectivă care era defectă de foarte mult timp”, a spus Lucian Bode.
 Începând de luni va incepe să lucreze  un grup care va prezența eficienţa pernelor pneumatice de salvare, potrivit stiripesurse.ro.

“Tot astăzi începe să funcţioneze acel grup de lucru care în maxim două, trei săptămâni îmi va prezenta concluziile asupra a ceea ce eu am transmis public. Și anume faptul că este anormal că inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă să nu aibă în dotare acele perne pneumatice de salvare. Vom vedea exact care sunt concluziile acestui grup de lucru. Pe ce variantă vom merge, care sunt costurile estimative. Aşteptăm finalul raportului de control pentru că controlul îl va executa o echipă din cadrul IGSU. Nu de la nivel local şi când vom avea concluziile, vi le vom prezenta” , a explicat ministrul Afacerilor Interne. 

Deficiențe pe tot parcursul intervenției

“Astfel de derapaje, pentru că vorbim de un derapaj de la normele cu care ne-a obişnuit în marea majoritate a situaţiilor colegii de la ISU nu sunt permise. Și acolo au fost bâlbe de la un capăt la altul. Din momentul în care a fost anunţat la 112 până la momentul intervenţiei, aţi văzut ce s-a întâmplat şi la locul incendiului, Toate aceste bâlbe vor fi cercetate şi concluziile specialiştilor vor fi prezentate, evident cu măsurile care se impun”, a spus Lucian Bode.

Ce nereguli a constatat IGSU

IGSU a descoperit deficiențe în rapoartele operative ale incendiului din Constanţa soldat cu decesul unei femei. S-a mai constatat şi faptul că nu au fost utilizate corespunzător mijloacele de comunicare. Trei ofiţeri vor fi cercetaţi disciplinar în urmă intervenţiei. Doi dintre aceştia aveau în responsabilitate tehnică din dotare, iar cel de-al treilea “a manifestat superficialitate în asigurarea pregătirii de specialitate a personalului operativ” . El nici nu a dispus măsuri pentru corectarea disfuncţionalităţilor la locul intervenţiei. Vor fi sancţionaţi disciplinar patru subofiţeri din cadrul ISU Constanţa şi personalul care a gestionat apelurile de urgenţă şi a coordonat resursele locale. IGSU a mai stabilit că au fost transmişi eronat timpii de alertare şi de ajungere la locul intervenţiei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Profesori prinşi că au copiat la titularizare

0
În acest an s-a înregistrat o rată de prezență de 86,48% la titularizare. CITEŞTE ŞI: Începe examenul de titularizare: Câţi profesori s-au înscris Au fost peste 31.000 de candidaţi prezenți din totalul celor aproape 36.000 de candidaţi cu drept de...