Ministerul Sănătăţii: Rudele pacienților COVID vor primi printr-o aplicație vești despre starea de sănătate

Ioana Mihăilă/Facebook
Ioana Mihăilă/Facebook

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a anunţat, miercuri, operaţionalizarea unei aplicaţii prin care aparţinătorii pacienţilor diagnosticaţi cu COVID şi internaţi la ATI pot afla informaţii despre starea acestora.

„În acest moment se finalizează practic partea operaţională a acestei aplicaţii, urmând ca în săptămânile următoare ea să devină funcţională”, a precizat Mihăilă.

Aplicatie prin care aparţinătorii pacienţilor internaţi în Terapie bolnavi de Covid vor fi informaţi

„Ne preocupă acest aspect. Motiv pentru care Ministerul Sănătăţii a semnat încă din martie un protocol cu organizaţia non-guvernamentală Geeks for Democracy care a pus la dispoziţia Ministerului Sănătăţii o aplicaţie prin care medicii din secţiile ATI să poată să contacteze aparţinătorii pacienţilor internaţi în Terapie Intensivă. S-au chestionat spitalele COVID şi suport COVID în legătură cu dorinţa lor de a se implica în acest proiect pilot. Sunt 14 spitale care au răspuns pozitiv întrebărilor noastre.

Majoritatea sunt spitale mari din Bucureşti şi din Cluj, potrivit stiripesurse.ro. Sunt şi câteva spitale orăşeneşti şi municipale care au răspuns pozitiv. În acest moment se finalizează practic partea operaţională a acestei aplicaţii, urmând ca în săptămânile următoare ea să devină funcţională”, a explicat Ioana Mihăilă.

Aplicaţie oferită gratuit

Întrebată cum a fost aleasă organizaţia non-guvernamentală Geeks for Democracy pentru acest proiect, ea a răspuns: „În baza disponibilităţii. Sunt cei care şi-au arătat disponibilitatea. Nu doar că şi-au arătat disponibilitatea. Dar au venit cu aplicaţia gata dezvoltată şi au solicitat Ministerului Sănătăţii să o ofere cu gratuitate.

Ministerul Sănătăţii nu plăteşte nimic. Ba mai mult au acceptat şi criteriile de siguranţă a datelor impuse de STS şi de Ministerul Sănătăţii. Practic au cedat această aplicaţie care acum se află pe serverele STS”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here