Ministerul Sănătății pune în gardă DSP-urile, în contextul creșterii numărului de cazuri COVID

FOTO: TheDigitalArtist/Pixabay.com
FOTO: TheDigitalArtist/Pixabay.com

Ministerul Sănătăţii a cerut Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară să verifice stocurile de materiale şi echipamente de protecţie necesare din spitale în contextul creşterii numărului de cazuri de Covid-19. În ultimele 24 de ore au fost 286 de cazuri noi de COVID-19. Alte cinci decese au fost raportate de autorități la persoane infectate cu coronavirus. La ATI sunt 121 de pacienți cu COVID-19.

Totodată, Ministerul Sănătăţii solicită direcţiilor de sănătate să colaboreze cu spitalele pentru a pregăti din timp documentaţia necesară aprobării unui număr mai mare de paturi pentru pacienţii confirmaţi sau suspecţi Covid-19, potrivit News.ro

Direcţiile de sănătate judeţene sunt rugate să facă o centralizare a numărului de paturi ce ar putea fi alocate pacienţilor pediatrici, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii menţionând că tulpina Delta afectează într-un număr mult mai mare copiii şi populaţia tânără.

În acelaşi document se mai solicită ca direcţiile judeţene să se asigure că aparatele de ventilaţie şi sistemele de alimentare cu oxigen din spitale funcţionează în parametri optimi şi nu vor fi probleme cu aprovizionarea cu oxigen.

Totodată, spitalele vor transmite ministerului numărul de cadre medicale ce ar trebui detaşate în unităţile ATI în cazul în care acestea ar funcţiona la capacitate maximă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here