joi, iulie 18, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăMinisterul Sănătății dă vina pe DSU pentru evacuarea cu scandal a pacienților...

Ministerul Sănătății dă vina pe DSU pentru evacuarea cu scandal a pacienților de la Spitalul Foișor

-

Ministerul Sănătății comunică că evacuarea pacienților de la spitalul Foișor, unde zeci de pacienți, unii dintre ei operați recent, au fost scoși din spital și trimiși acasă vineri seara, s-a făcut sub coordonarea DSU.

Ministerul susține că managerul spitalului a fost informat încă de dimineață despre „iminența” transformării în unitate COVID-19. Managerul a dat avizul la ora 19.

De ce a fost luată decizia

Ministerul spune că a aprobat evacuarea și transformarea unității în spital COVID-19 deoarece „situația pacienților Covid-19 care necesită îngrijire ATI este critică”.

„Transformarea spitalului Foișor în spital Covid-19 a fost soluția identificată de Departamentul pentru Situații de Urgență. Ea a fost avizată de Ministerul Sănătății în cursul zilei de astăzi.

Evacuarea și transferul pacienților Covid-19 negativ care au fost internați la Spitalul Clinic Foișor este în sarcina DSU. Sub coordonarea Dr. Bogdan DINU din cadrul UPU-SMURD București. Pentru demararea procesului de evacuare a fost necesar acceptul spitalului. Spital ce aparține de ASSMB, aflat sub autoritatea Primăriei Municipiului București. Spitalul Foișor a fost informat încă de dimineață despre iminența transformării spitalului.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au fost la spital încă de la orele 11:00. La orele 19:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar.”, se arată în comunicatul de presă.

Ministerul Sănătății: Evacuarea a fost făcută într-un mod „regretabil,. Decizia a fost a DSU”

„Această decizie a fost luată datorită faptului că Spitalul Foișor are 26 de paturi ATI, 6 medici ATI. Iar în momentul deciziei avea numai 3 pacienți internați în ATI. A fost identificată resursa umană de specialitate care să poată, împreună cu specialiștii Spitalului Foișor, oferi pacienților Covid-19 îngrijirea de care au nevoie.”, precizează minsterul.

Ministerul Sănătății spune că evacuarea a fost făcută într-un mod „regretabil”, potrivit digi24.ro.

„Ministerul Sănătății va solicita o analiză amănunțită a cauzelor pentru situația creată. Dar și pentru modul în care s-a desfășurat intervenția.”, se arată în comunicatul de presă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Medic de la Colentina prins în flagrant când lua şpagă de la un pacient

0
Un medic de la Spitalul Colentina din Bucureşti a fost prins în flagrant în timp ce primea 500 de lei de la un pacient. CITEŞTE ŞI: România – Jocuri de oglinzi, la Festivalul de Film Nowe Horyzonty de la Wroclaw Surse...