Ministerul Muncii propune menţinerea la 400 de lei a ajutorului acordat veteranilor de război

Ministerul Muncii propune menţinerea la 400 de lei a ajutorului acordat veteranilor de război
sursa: Google

Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, Ministerul Muncii propune menţinerea la 400 de lei a ajutorului acordat veteranilor de război şi văduvelor veteranilor de război, pentru anul 2019.

De acest ajutor vor beneficia 5.583 persoane, din care 5.117 persoane plătite de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, 200 persoane plătite de Ministerul Apărării Naţionale, 265 persoane plătite de Ministerul Afacerilor Interne şi o persoană plătită de Serviciul Român de Informaţii.

Potrivit Agerpres, sumele destinate plăţii ajutorului care se acordă veteranilor de război, văduvelor de război precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat se suportă din bugetele celor 4 instituţii.

„În anul 2018, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.114 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, cu modificările şi completările ulterioare, au fost reglementate măsuri menite să menţină volumul cheltuielilor bugetare la un nivel care să permită respectarea condiţionalităţilor asumate de Guvernul României, inclusiv în ceea ce priveşte nivelul deficitului bugetar. Astfel, s-a reglementat la art.40 alin.(1) lit. c) din actul normativ menţionat ca, în perioada 2019 – 2021, drepturile prevăzute de Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia drepturilor prevăzute la art. 11, să se menţină în plată la nivelul acordat pentru luna decembrie 2018”, se arată în proiectul de hotărâre.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.