Ministerul Energiei: cel puţin în următoarele şapte zile bucureştenii nu vor rămâne fără apă caldă

Alimentarea cu apă caldă a Capitalei nu va fi întreruptă în următoarele șapte zile, deoarece ELCEN a identificat resurse financiare pentru a plăti gazele furnizate de Romgaz, a declarat marți secretarul de stat în Ministerul Energiei Corina Popescu, la finalul unei întâlniri de urgență cu conducerile Romgaz și ELCEN.

„Am rezolvat problema pentru moment, deci nu vor exista sincope în alimentarea cu apă caldă a municipiului București. Situația de azi este o rezultantă a blocajului financiar între RADET și ELCEN de multă vreme, nu este o situație de astăzi. Este o problemă complexă, care presupune discuții și dialog între toți factorii implicați și nu se poate rezolva dintr-o singură perspectivă. Trebuie toată lumea să stea la aceeași masă”, a spus Corina Popescu.

Potrivit demnitarului, există un dialog permanent pe această temă între instituțiile guvernamentale și Primăria București. „Avem un dialog pe care îl vom continua și în perioada următoare. Astăzi vom avea discuții la MDRAP pe acest subiect. A existat un dialog permanent între noi și Primărie”, a susținut ea.

Oficialul Ministerului Energiei a făcut apel la calm, „pentru că numai cu calm se pot rezolva aceste situații de criză”. „Am găsit posibilitatea să plătim, am identificat resurse financiare la ELCEN pentru a putea plăti gazul. Pe măsură ce vom dezvolta soluția pe termen lung, vom veni cu clarificări ulterioare”, a continuat secretarul de stat.

Ea a adăugat că situația s-a rezolvat pentru cel puțin șapte zile.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here