Miliardarul Ioan Niculaie, fugit în Grecia înainte de condamnare, scapă de închisoare! Judecătorii i-au suspendat pedeapsa

Răsturnare de situație în dosarul milionarului brașovean, Ioan Neculaie. Curtea de Apel Brașov a decis să suspende executarea pedepsei de închisoarea până la toamnă.

CITEŞTE ŞI: Ioan Niculaie, dat în urmărire internaţională! A dispărut chiar înainte de condamnare

Magistrații au hotărât să admită în principiu contestația în anulare, adică ultima cale de atac a sentinței de 2 ani și 2 luni de închisoare pe care a primit-o în luna ianuarie.

Iată minuta sentinței dată astăzi de judecătorii de la Curtea de Apel din Brașov:

„În temeiul art. 431 alin. 2 Cod procedură penală, admite în principiu contestaţia în anulare formulată de contestatorul Neculaie Ioan, împotriva deciziei penale nr. 62/AP din 21 ianuarie 2022, pronunţată de Curtea de Apel Braşov în dosarul nr. 22542/197/2017 şi, în consecinţă: În baza art. 430 Cod procedură penală, dispune suspendarea executării deciziei penale nr. 62/AP din 21 ianuarie 2022, pronunţată de Curtea de Apel Braşov în dosarul nr. 22542/197/2017, până la soluţionarea pe fond a contestaţiei în anulare. Fixează termen pentru judecarea contestaţiei în anulare la data de 12 octombrie 2022, ora 11.30, sala P1, cu înştiinţarea contestatorului şi a avocatului ales al acestuia. Definitivă”.

Nerespectarea regimului armelor

Fostul patron al FC Brașov și al fabricii de autocamioane Roman a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Mai exact, pentru că a tras cu o armă de vânătoare în roţile maşinii sale, pentru că s-ar fi enervat că angajatul său care trebuia să îi pregătească autoturismul pentru a merge la vânătoare nu a văzut că o roată avea pană.

Pedeapsa pentru această faptă a fost de opt luni de închisoare, dar Ioan Neculaie mai avea o condamnare din trecut, de doi ani de închisoare, tot pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, pentru care a stat în închisoare din noiembrie 2017 până în iulie 2018. Pentru că mai avea de executat un an și patru luni din pedeapsa veche, instanța i-a anulat eliberarea condiționată și a adăugat la condamnarea de opt luni și acest rest de pedeapsă.

Dar la începutul acestui an, cu puțin timp înainte să afle sentința, Ioan Neculaie a fugit din țară. Milionarul, în vârstă de 65 de ani, a fost dat în urmărire internațională și a fost capturat în Grecia, într-o zonă luxoasă din orașul Salonic. El a fost filat de polițiștii eleni după ce a închiriat un Mercedes de lux. Ajuns în fața judecătorilor eleni, aceștia au decis definitiv că poate fi extrădat în România, însă deocamdată demersurile pentru aducerea lui în țară nu au fost finalizate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here