Mii de tone de alge au invadat litoralul românesc

sursa foto: Facebook/ Bogdan Bola
sursa foto: Facebook/ Bogdan Bola

3.000 de tone de alge au fost strânse de pe plajele litoralului românesc în ultimele zile, a anunțat Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL).

Potrivit sursei citate, această cantitate de alge a fost adusă la mal de furtunile din ultimele zile. În minivacanţa de Sfânta Maria s-a constatat „o înflorire a algelor pe întreg litoralul românesc în urma furtunilor care au dislocat masele de alge de pe adâncul mării şi le-au adus la mal”.

„În aceste zile au fost strânse aproape 3.000 de tone de alge şi aceeaşi cantitate a fost adunată în cursul lunii iulie 2022. Pentru colectarea algelor, Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa din cadrul A.B.A. Dobrogea – Litoral acţionează pe toată linia ţărmului, dar programul de desfăşurare a acestor activităţi se desfăşoară numai noaptea fiind condiţionat de prezenţa turiştilor pe plajă. Astfel că, aceste lucrări nu se pot desfăşura pe timpul zilei din motive de siguranţă”, se precizează într-un comunicat de presă.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral gestionează plajele litoralului românesc al Mării Negre, pe o lungime de peste 70 de kilometri, între localităţile Corbu şi Vama Veche, aparţinând de zece primării.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here