Mihai Fifor: Cei din Ministerul de Interne trebuie să îşi facă datoria aşa cum prevede legea, iar cei care nu înţeleg să facă lucrul acesta trebuie să plece acasă; vinovaţii în cazul de la Caracal, fără niciun fel de rezerve, vor plăti

sporurile polițiștilor ce noi puteri au polițiștii ziua celor 10.000 de amenzi

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a declarat, miercuri, că a are toleranţă zero faţă de cei care nu-şi îndeplinesc cum trebuie atribuţiile de serviciu, iar cei care sunt vinovaţi în cazul dramatic de la Caracal vor plăti, fără rezerve. Fifor consideră că este necesară o reformare completă a instituţiilor din cadrul MAI, dar nu se vor face schimbări de dragul schimbării.

”Am spus şi colegilor, o să le spun şi în următoarele două şedinţe, că încrederea noastră în capacitatea poliţiştilor, a jandarmilor, a lucrătorilor din cadrul Ministerului de Interne este ridicată, dar, iată, că, pe fondul unor neconcordanţe, pe fondul lipsei de implicare a unor colegi, pe fondul neglijenţei unuia dintre colegii noştri, s-a ajuns la situaţii dramatice cum este cea de la Caracal. Vă spun cu toată deschiderea, am spus-o şi colegilor mei, ca toleranţa mea este zero în ceea ce priveşte modul în care înţeleg să îşi facă datoria colegii noştri, că nimeni nu va fi iertat în momentul în care nu îşi îndeplineşte îndatoririle de serviciu aşa cum trebuie şi aşa cum ar fi trebuit să o facă, iar cei care sunt vinovaţi în cazul de la Caracal fără niciun fel de rezerve vor plăti, indiferent cine sunt aceste persoane”, a declarat, miercuri, Mihai Fifor.

Acesta explică faptul că nu va exista ”niciun fel de ezitare în a pune legea în aplicare, indiferent de judeţ, indiferent de inspectorat, indiferent de colegul care greşeşte”.

”Facem o analiză cât se poate de pertinentă pe fiecare compartiment în parte al Ministerului, pe fiecare Inspectorat în parte. Am solicitat ca până la sfârşitul acestei săptămâni să am deja imaginea pe managementul fiecărui Inspectorat de Poliţie în parte, am solicitat o prioritizare, în funcţie de problematicile care apar în fiecare judeţ, astfel încât să putem să intervenim în modul cel mai serios în locul în care acesta se va impune.  Nu vreau să sperii pe nimeni, nu vreau să induc ideea că se fac tăieri de capete, dar repet, cu toată fermitatea, cei din Ministerul de Interne trebuie să îşi facă datoria aşa cum prevede legea, fără niciun fel de abatere de la lege, iar cei care nu înţeleg să facă lucrul acesta, cu siguranţă, trebuie să plece acasă. Poliţia Română este o instituţie  unde cetăţeanul trebuie să aibă încredere, cetăţeanul trebuie să aibă siguranţă în fiecare colţ al acestei ţări”, a mai spus Fifor.

Întrebat dacă este nevoie de o reformă în Poliţia Română, Fifor a spus: ”Cu siguranţă da, despre asta am discutat cu colegii mei, este nevoie de o reformă profundă, coborând până la nivelul Inspectoratelor. Să nu se înţeleagă greşit, aici discut nu doar despre Poliţia Română, ci şi despre celelalte structuri pentru că e nevoie ca oamenii să înţeleagă că aşa nu se mai poate. Am discutat foarte mult şi cu Raed Arafat, cel care coordonează grupul de lucru pentru analiza celor întâmplate la Caracal. Am discutat cu şefii de la IGSU, o armă a MAI foarte apreciată de oameni şi care este gata în orice moment de intervenţie. Chiar în dimineaţa aceasta am avut un incident cu un cămin de bătrâni care luase foc şi oamenii au  intervenit extrem de prompt şi de profesionist. Tocmai de aceea am spus, nu vreau să se înţeleagă că dorim să facem schimbări cu orice preţ, numai de dragul de a face schimbări, dar o analiză în profunzime a sistemului trebuie făcută în profunzime”.

Întrebat ce măsuri se impun după cazul de la Caracal, ministrul interimar de Interne a mai spus: ”Sigur că am discutat despre cazul Caracal, pentru că o să tot discutăm despre cazul Caracal şi vă asigurăm că nu avem linişte până când cei vinovaţi vor răspunde. (…)Am dispus domnului Florin Dragnea să prezinte imediat după şedinţa de Guvern care sunt măsurile şi care au fost acţiunile puse în mişcare”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.