Mihai Atănăsoaei: ACL va vota pentru fuziunea RADET cu ELCEN

Mihai AtănăsoaeiConsilierii Alianţei Creştin Liberale vor vota la ședința CGMB de marți pentru fuziunea RADET-ELCEN, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al PDL București, Mihai Atănăsoaei.

„În legătură cu fuziunea RADET-ELCEN, ACL București va vota pentru a cincea oară acest proiect. Am mai votat de încă patru ori, fără niciun efect, întrucât majoritatea lui Oprescu, adică PSD cu susținerea lui Ponta, a atacat de tot atâtea ori aceste hotărâri. Lui Sorin Oprescu îi cerem ca până mâine, ora 13,00, în virtutea calității sale autoproclamate de <garant al fuziunii>, să anunțe și să garanteze public suma cu care se va ieftini factura pentru apă caldă și căldură. În caz contrar, vom înțelege că fuziunea nu se face pentru bucureșteni, ci pentru un grup de interese aciuat în jurul lui Sorin Oprescu”, a spus Mihai Atănăsoaei.

Consilierii generali ar putea cere transmiterea unei solicitări către Guvern pentru emiterea unui act normativ privind transferul acțiunilor Electrocentrale București SA (ELCEN) din proprietatea statului în cea a Capitalei, un proiect de hotărâre cu acest subiect regăsindu-se pe ordinea de zi a ședinței CGMB de marți.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat lunea trecută că realizarea fuziunii dintre ELCEN și RADET București va duce la anularea datoriei principale și a penalităților acumulate în perioada 2005-2014 în valoare totală de 790 milioane de euro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here