Mexicanii vor invada Qatar

Cupa Mondiala Fotbal
Foto: facebook

La Cupa Mondială de fotbal din Qatar, programată în perioada noiembrie-decembrie 2022, Guvernul Mexicului estimează că aproximativ 80.000 de suporteri mexicani vor călători pentru a susţine echipa naţională, a informat ministrul mexican al Afacerilor Externe, Marcelo Ebrard.

„Ministerul Afacerilor Externe a structurat deja acolo o echipă specială care să se ocupe de suporterii mexicani care vor face deplasarea şi estimăm că vor ajunge probabil până la 80.000 sau mai mulţi mexicani şi mexicane la Cupa Mondială din Qatar”, a explicat demnitarul mexican.

Dincolo de optimi

Potrivit datelor FIFA, Mexicul se numără printre cele opt ţări din care se achiziţionează cele mai multe bilete pentru Cupa Mondială din Qatar.

Meciul Argentina – Mexic este, de altfel, printre cele mai căutate jocuri din faza grupelor de către fanii care doresc să cumpere bilete.

La Cupa Mondială din Qatar, Mexic va evolua în Grupa C, alături de Argentina, Polonia şi Arabia Saudită.

Naţionala mexicană, antrenată de argentinianul Gerardo Martino, speră să depăşească faza optimilor de finală, în care s-a oprit la ultimele sale şapte participări.

Cupa Mondială din Qatar este a opta consecutivă la care Mexicul a reuşit să se califice şi la care speră să egaleze sau să depăşească cea mai bună performanţă din istoria sa: calificarea în sferturile de finală, pe care a reuşit-o de două ori, la turneele finale pe care le-a găzduit în 1970 şi 1986.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here