Metrou în Drumul Taberei până la finalul anului

Metroul din Drumul Taberei
Metroul din Drumul Taberei, sursa; google

Metrou în Drumul Taberei până la finalul anului ar fi posibil, după ce Tribunalul București a respins, definitiv, ultima contestație depusă pentru contractul de automatizare şi siguranţa circulației.

Astfel, Proiectul Magistralei 5 de metrou, din Drumul Taberei, a fost deblocat. Potrivit Radio Romania Actualități, Metrorex  va putea semna în câteva zile acest contract. ”Conform Legii achiziţiilor publice, la 10 zile după primirea motivării putem semna contractul, asta înseamnă că pe data de 9 aprilie contractul de automatizare va fi semnat între METROREX şi firma desemnată câștigătoare. În mod practic înseamnă că anul acesta vom finaliza Magistrala 5 și va fi dată în exploatare”, a declarat pentru RRA Dumitru Șodolescu, directorul general al Metrorex.

Oficialii Metrorex susțin că termenul de finalizare al sistemului de automatizare este de 9 luni de la semnarea contractului, dar că acesta ar putea fi scurtat la 6 luni dacă se lucrează în trei schimburi.

Pe 5 aprilie 2018, Metrorex a declarat câştigătoare oferta Alstom în cadrul licitaţiei pentru furnizarea sistemului de siguranţă şi automatizare a traficului pe secţiunea Eroilor – Râul Doamnei a Magistralei 5. Contractul va putea fi semnat însă abia după soluţionarea contestaţiilor.

Metrou în Drumul Taberei, o adevărată Fata Morgana

Pe 30 aprilie 2018, firma Siemens a contestat acest rezultat la Tribunalul Bucureşti. Asta după ce pe 19 decembrie 2017, Siemens a mai depus o plângere tot la Tribunalul Bucureşti împotriva deciziei prin care Metrorex i-a descalificat oferta în etapa evaluării tehnice.

Metrorex a lansat pe 30 mai anul trecut licitaţia pentru „Sistemul de siguranta si automatizare a traficului inclusiv echipamentul de siguranta îmbarcat pe tren si sistemul de informare dinamica (inclusiv sonorizare) – Magistrala 5. Drumul Taberei – Pantelimon. Sectiunea Râul Doamnei-Eroilor (PS Opera), inclusiv Statia si Depoul Valea Ialomitei”.

Lucrările pentru construirea Magistralei 5 de metrou au început în 2012 şi aveau termeni iniţiali de finalizare 2015.  Metroul din cartierul  Drumul Taberei ar urma să transporte zilnic aproximativ 300.000 de călători – potrivit estimărilor Metrorex.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.