Metrou şi tren metropolitan la Cluj. Şapte primari au semnat un acord de asociere

Metrou şi tren metropolitan la Cluj

Primarul Emil Boc face revoluție: Metrou şi tren metropolitan la Cluj. Emil Boc şi edilii din şase comune au semnat, joi, la Primăria Cluj-Napoca, acordul de asociere pentru realizarea metroului şi a trenului metropolitan.

Acordul prevede realizarea în parteneriat a diverselor studii necesare proiectului, transmite Mediafax.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a primarului Emil Boc, proiectul are ca obiectiv asigurarea unor servicii de mobilitate de calitate ridicată pentru populaţia zonei metropolitane, precum şi un transport eficient înspre şi dinspre Cluj-Napoca.

„Am semnat, împreună cu primarii comunelor Gilău, Floreşti, Baciu, Apahida, Jucu şi Bonţida acordul de asociere privind realizarea în parteneriat a studiilor de prefezabilitate, fezabilitate, impact asupra mediului şi evaluarea strategică adecvată pentru trenul metropolitan şi metrou. Acest proiect de investiţii reprezintă un pas semnificativ pentru dezvoltarea socio-economică a zonei metropolitane Cluj-Napoca şi are ca obiectiv asigurarea unor servicii de mobilitate de calitate ridicată pentru populaţia zonei metropolitane, precum şi un transport eficient înspre şi dinspre Cluj-Napoca”, a arătat Boc.

Clujul e fruncea. Metrou şi tren metropolitan la Cluj

În ultimii ani, edilii Clujului au luat o serie de măsuri pentru decongestionarea traficului rutier, iar rezultatele se văd deja. Tot mai mulți oamenii preferă acum să meargă cu autobuzul, pentru că au fost create benzi speciale.
Primarul Boc le-a declarat război șoferilor care parcau pe prima bandă și o blocau. Acum autobuzele au bandă lor de mers pe care au voie și bicicliștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

*