Metrorex spune că nu va rămâne fără mentenanță: „O parte din sumă a fost achitată”

Metrorex răspunde acuzaţiilor companiei Alstom privind datoriile pentru serviciile de mentenanţă, afirmând că o parte din sumă a fost achitată. „Depunem toate eforturile pentru rezolvarea acestei situaţii”, a transmis Metrorex.

Compania franceză Alstom, care asigură mentenanţa metroului bucureştean, a anunțat că ia în considerare suspendarea progresivă a serviciilor de mentenanţă a flotei de metrou în luna iulie, dacă Metrorex nu achită facturile restante.

Metrorex spune că a a început să plătească din obligaţiile de plată de anul acesta de circa 20 milioane de lei.

”În urma articolelor apărute în presă referitoare la obligaţiile de plată către Alstom Transport S.A., facem precizarea că Metrorex a achitat o parte din sumele aferente serviciilor realizate în anul 2022 şi continuă să plătească facturile ce vor fi emise în acest an. Pentru achitarea integrală a obligaţiilor de plată, va solicita sumele necesare la următoarea rectificare bugetară. Obiectivul principal al Metrorex este transportul călătorilor în condiţii de siguranţă, iar în acest sens, depunem toate eforturile pentru rezolvarea acestei situaţii”, a transmis compania, potrivit G4 Media.

Conform Metrorex, la 31.12.2021, obligaţiile restante erau de circa 140 milioane de lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here