Metrorex, pe un butoi de pulbere: Directorul obligat să demisioneze după ce a mărit salariile în plină pandemie

Directorul General al Companiei Metrorex, Gabriel Mocanu şi-a dat, astăzi, demisia din funcţie urmând să revină la conducerea Direcţiei de Infrastructură de la Metrou.

Consiliul de Administraţie întrunit astăzi, în şedinţă urmează să desemneze un nou Director General Interimar, surse apropiate precizând pentru RRA că, cel mai probabil va fi numit tot un director de departament din instituţie.

Salarii mărite pe timp de criză

Demisia directorului general Mocanu vine după ce, Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a Criticat Conducerea Executivă pentru majorările de salarii cu 18 % aprobate anul trecut, în plină criză, deşi veniturile din vânzarea de cartele şi abonamente au scăzut semnificativ.

CITEŞTE ŞI: Drulă, acuzații grave despre afacerile liderilor de sindicat de la Metrorex

Un alt motiv al conflictului dintre Minister, Conducerea Metrorex şi Sindicatul de la Metrou este contractul pentru închirierea spaţiilor comerciale, un contract defavorabil statului, Sindicatul încasând un procent mai mare decât Ministerul Transporturilor care deţine respectivele spaţii.

Cine preia interimar conducerea

Consiliul de Administrație a decis, în ședința de vineri, ca funcția să fie preluată de Mariana Miclăuș, cu mandat provizoriu.

Mariana Miclăuș a mai condus Metrorex din noiembrie 2019 până anul trecut.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.