Metrorex începe lucrările la tronsonul de metrou Parc Bazilescu – Străuleşti

MetrorexMetrorex va începe lucrările la tronsonul de metrou Parc Bazilescu – Străuleşti din Magistrala 4. Săpăturile din subteran vor fi făcute de un utilaj gigant care va fi sfințit de preoți și botezat Parascheva.

Botezul utilajelor care sapă la metrou a fost întâlnit și pe Magistrala 5 de Metrou Dumul Taberei – Eroilor, unde cele două freze de săpat tuneluri au fost denumite Varvara şi Filofteia.

Finalizarea lucrărilor de extindere a Magistralei 4 de metrou cu stațiile Parc Bazilescu şi Lac Străuleşti este de 30 luni de la semnarea contractului. Valoarea totală a proiectului este de 1,115 miliarde de lei, iar în 2018 acest tronson ar trebui să fie funcţional, potrivit Metrorex.

Extinderea Magistralei 4 va aduce și modificări ale traficului la suprafață. Proiectul prevede și construirea unui depou cu şase peroane pe terenul viran al fostei baze sportive Străuleşti. Deasupra depoului va fi amenajat un teren de fotbal cu 10.000 de locuri.

Și transportul auto va fi integrat în proiect. Va fi amenajat un peron subteran pentru autobuze, chiar în staţia de metrou, va fi construită o parcare pe patru niveluri, cu vegetaţie pe acoperiş.

Va fi introdusă și o linie de tramvai pe Bulevardul Laminorului. Va mai fi amenajată și o arteră de cornişă în lungul malurilor lacurilor Griviţa şi Străuleşti, dar şi reconfigurarea circulaţiei rutiere în zonă. În zona lacurilor vor fi amenajate spaţii destinate pietonilor şi bicicliştilor.

Va fi construit un pasaj rutier suprateran pentru conectarea Şoselei Gheorghe Ionescu Siseşti cu Strada Godeanu, iar la nivelul solului se va realiza legătura dintre Bucureştii Noi și Şoseaua Bucureşti–Târgovişte, dar şi relaţiile între aceste artere şi celelalte străzi convergente
Bulevardele Laminorului şi Bucureştii Noi vor fi extinse, iar zona Lacului Străuleşti va deveni una de agrement, dotată cu debarcader şi ecluză pentru ambarcaţiunile mici

Constructorii acestui tronson de metrou sunt Astaldi S.p.A. – Lider Asociere, SC Somet SA, SC Tiab S.A. şi SC UTI Construction & Facility Management SA.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here