Metoda inedită găsită de un primar pentru a-i lua pe copii din fața calculatoarelor

sursa: Laurentiu Gîdei, Facebook

Un primar din județul Galați a găsit o metodă inedită de a-i lua pe copii din fața calculatoarelor. El vrea să reia o activitate mai veche, care nu se mai practică astăzi în școli: să facă insectare şi ierbare și, astfel, să petreacă mult timp în natură. Primarul Laurențiu Gîdei din orașul Tg. Bujor a lansat un concurs pe pagina sa de Facebook și a anunțat că va premia cu două biciclete cele mai complete ierbare şi insectare.

„Dragi elevi din clasele V – VIII! Vă provoc la un concurs. Voi premia cu o super bicicletă cel mai tare IERBAR şi o altă bicicletă pentru cel mai tare INSECTAR! Erau obligatorii pe vremea când eram de vârsta voastră şi profit să vă provoc, invitându-vă să umblaţi în natură, să redescoperiţi plante şi insecte! Să fie o competiţie frumoasă, să ne bucurăm constructiv de timpul liber! Pe 20 august vom delibera, un juriu format din profesori, alături de mine, noi vom analiza şi vom premia lucrările voastre de vacanţă”, a scris primarul Gîdei, pe Facebook.

Primarul spune că este o activitate care poate fi practicată în timpul epidemiei şi care îi ajută pe elevii din clasele V-VIII să înveţe lucruri interesante. Aproximativ 200 de copii pot participa la concursul inedit.

„Trăim vremuri ciudate, dar viaţa încă este frumoasă. Îmi doresc să-i scot pe copii din case, generaţia asta stă prea mult pe internet şi la televizor. Vreau să vadă natura acolo unde este ea, nu pe internet. Este o joacă educativă”,  a explicat primarul oraşului Tg.Bujor, Laurenţiu Gîdei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here