Meteorologii avertizează: Un val de aer polar va afecta România!

foto, sursa: kanal d
foto, sursa: kanal d

Un nou val de aer polar va afecta începând de duminică România, potrivit ANM. Masa de aer foarte rece se va resimți cel mai bine sâmbătă noaptea și apoi duminică, luni și marți în condițiile în care temperaturile vor scădea treptat și foarte mult.

Nopțile vor deveni geroase în jumătatea de vest a teritoriului, în mod deosebit și pe arii mai restrânse în rest. Vineri și chiar și sâmbătă vor fi temperaturi plăcute pentru această perioadă, temperaturi maxime ce vor mai atinge valori de 7-8 grade în partea de sud a teritoriului. Temperaturile maxime vor fi negative în aproape toată țara, cu valori de la -7 minus 6 grade în depresiuni, la cel mult 0-2 grade. în partea de sud a teritoriului, iar în nopțile sâmbătă spre duminică, duminică spre luni și luni spre marți vor fi geroase în mare parte din țară, potrivit antena3.ro

„Spuneam temperaturi de – 10 și sub -10 până la -17 -18 grade foarte probabil în depresiuni. Puțîn mai cald de atât, dar tot negativ, aș putea spune. Și ninsorile vor apărea în toate regiunile dinspre vest, nord-vest către sud-est. Acest lucru se va întâmpla chiar de mâine până sâmbătă seară astfel încât se va depune un strat nou de zăpadă cam în toate regiunile și cu mult mai consistent în zonele montane, în care, de altfel, vântul prezintă și la momentul acesta și va continuă să prezinte intensificări, cu rafale mari pe crește de peste 70-80-90 de kilometri pe oră, astfel încât ninsoarea va fi viscolită”, a spus Alina Şerban, meteorolog în cadrul ANM. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here