Meteorologii anunță cum va fi vremea în luna aprilie

ANM a estimat evoluția meteo legată de temperaturi dar și de nivelul precipitațiilor în luna aprilie pentru întreg teritoriul României.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în următoarele două săptămâni temperaturile maxime vor depăși 20 de grade. Dar acestea vor alterna cu perioade mai reci, de 12-15 grade.

Prognoza 29 martie – 26 aprilie.

Meteorologii au emis buletinul cu estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni, în intervalul 29 martie – 26 aprilie.

Săptămâna 29 martie – 5 aprilie

Temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Ploile vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, în special în zonele montane din vestul și sud-vestul teritoriului.

Săptămâna 5 aprilie – 12 aprilie
Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate comparativ cu cele normale pentru această perioadă, în toată țară.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, în cea mai mare parte a țării. Vor face excepție regiunile nord-vestice, unde cantitatea de ploaie va fi apropiată de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 12 aprilie – 19 aprilie
Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată țară.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar, în cea mai mare parte a țării, dar în special în zonele montane.

Săptămâna 19 aprilie – 26 aprilie
Valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate zonele, potrivit dcnews.ro.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cum va fi vremea la munte

La munte, până pe 2 aprilie, vremea se va încălzi treptat. De la valori în general sub cele specifice perioadei la început (ziua -1 la 4 grade şi noaptea -8 la -3 grade) se va ajunge la la temperaturi mai mari decât cele normale. Respectiv maxime în medie de 4 – 10 grade şi minime de -4 la 2 grade. Până la finalul intervalului de referinţă, vor alterna zilele calde, cu temperaturi peste mediile multianuale cu zile mult mai reci. La începutul intervalului, pe spaţii mici şi trecător se vor semnala precipitaţii mixte. După 2 aprilie, vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată pentru precipitaţii, local moderate sau însemnate cantitativ.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here