Mesajul lui Bogdan Aurescu pentru românii din Israel. Câți trăiesc în Fâșia Gaza

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe
Bogdan Aurescu, ministrul de Externe

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, le-a transmis un mesaj românilor din Israel în care le spune că fie „extrem de vigilenţi, prudenţi şi să evite zonele care sunt declarate cu stare de urgenţă, precum şi pe cele care sunt afectate de situaţia de conflict”.

„Mesajul pe care îl adresez cetăţenilor români – şi vom emite în cursul zilei de astăzi şi o alertă de călătorie specifică – este acela de a fi extrem de vigilenţi, prudenţi, să evite zonele care sunt declarate cu stare de urgenţă, sunt deja anumite zone din Israel care au acest regim, să evite deplasările care nu sunt necesare în regiune, în aceste zone care sunt afectate de situaţia de conflict şi, dacă este posibil şi pot face lucrul acesta, să părăsească zonele respective”, a declarat Aurescu, miercuri, la Palatul Parlamentului.

Ministrul MAE a mai spus că e important să se facă demersuri pentru a se detensiona situația și să nu se mai piardă vieți.

„Am văzut că deja există pierderi de vieţi omeneşti şi regretăm profund faptul că în aceste zile au existat astfel de pierderi de vieţi omeneşti din partea atât israeliană, cât şi palestiniană. Dorim ca aceste pierderi de vieţi omeneşti să fie evitate, este foarte important să se acţioneze spre o detensionare a acestei situaţii şi, de asemenea, dorim ca în perioada următoare să vedem că există eforturi în vederea detensionării acestei situaţii”, a subliniat ministrul.

Potrivit şefului diplomaţiei române, „până în momentul de faţă, nu există niciun fel de cerere de asistenţă consulară din partea vreunui cetăţean român de acolo”.

În Fâșia Gaza ar fi între 320 și 350 de cetățeni români, inclusiv cu dublă cetățenie, potrivit ministrului Aurescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.