Mesajul Ambasadei pentru românii din Marea Britanie care se întorc acasă. Iată ce trebuie să știe

FOTO: Skitterphoto/Pixabay.com
FOTO: Skitterphoto/Pixabay.com

Românii din Marea Britanie care se întorc acasă trebuie să știe câteva lucruri importante înainte de a porni la drum. Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au transmis un mesaj cu privire la condițiile de călătorie din UK spre România.

„Reamintim că, începând cu 25 martie 2021, persoanele care călătoresc din Regatul Unit în România nu mai au obligația de a prezenta test Covid și nici de a efectua carantină. Menționăm că pentru călătoriile rutiere este în continuare necesar test covid pentru tranzitarea Franței.

Subliniem, totodată, că începând cu 8 martie 2021 autoritățile britanice au restricționat călătoriile internaționale, fiind permise doar cele cu un motiv intemeiat prevăzut de legislația în vigoare. Toate persoanele care ies din Regatul Unit au obligația de a completa un formular tip „Declarație de călătorie” prin care să ateste că deplasarea are loc pentru un motiv permis legal, precum cele în scop de muncă, studiu, voluntariat, tratamente medicale, participarea la căsătoria unui membru de familie sau participarea la înmormântarea unei rude apropiate etc. Detalii aici: Formularul Declarației este disponibil aici.”, transmite Ambasada României la Londra.

Potrivit unor cifre oficiale, circa 404.000 de persoane de naţionalitate română se mai aflau în Marea Britanie în iunie 2020, în contextul în care Regatul Unit a finalizat oficial divorţul de Uniunea Europeană în data de 31 decembrie 2020, conform unor date publicate recent de Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie.

Astfel, din clasificarea după naţionalitate reiese că românii sunt a doua cea mai mare minoritate din Marea Britanie, depăşiţi doar de polonezi, cu circa 815.000 de persoane.

Locul trei este ocupat de India, cu 361.000 de persoane, Irlanda cu 321.000 de persoane şi Italia cu 311.000 de persoane.

Biroul de Statistică din Marea Britanie pune la un loc Bulgaria şi România drept EU2 – referindu-se la faptul că acestea sunt cele două ţări care au intrat în UE la 1 ianuarie 2007 – iar datele arată că din iunie 2019 şi până în iunie 2020, numărul total al românilor şi bulgarilor a scăzut cu 57.000 de persoane.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.