Meleșcanu se scuză acuzând Guvernul din care face parte

Meleșcanu se scuză acuzând Guvernul

Ministrul de Externe spune că România nu poate mai mult în materie de organizare a votului din străinătate, atâta poate Executivul nostru pesedist. Meleșcanu se scuză acuzând Guvernul.

Implicat direct, ca ministru al unui guvern PSD, atât în măgăria coaptă românilor din diaspora la prezidențialele din 2014 cât și în cea organizată cu succes la europarlamentarele din acest an, Teodor Meleșcanu bagă la apă tot Executivul României.

Când e vorba de Diaspora, Guvernul nu are putirință. Meleșcanu se scuză acuzând Guvernul

”Am dublat numărul secțiilor de votare. Din punctul meu de vedere am făcut tot ce era posibil pentru a le da posibilitatea românilor să-și exprime votul. Și acasă, și în străinătate participarea foarte largă ne-a contrazis toate estimările. În străinătate s-a stat cam 2 ore în medie, dar am văzut și în România că s-a stat la coadă. Și la New York unde am votat eu s-a stat circa 40 de minute la vot. Din punctul meu de vedere ne-am atins limitele pentru modul în care putem noi asigura votul în străinătate. Nu poți să faci față cu resurse limitate unui val foarte mare de români. Este explicit nevoie de o nouă legislație, indiferent că este vorba despre vot electronic sau vot prin corespondență. Nu avem resursele materiale și umane pentru a acoperi un val mare de cetățeni care vin la vot”, s-a scuzat Teodor Meleșcanu, la Antena 3.

Distinsul ministru nu spune însă de ce în 2019 nu s-a mărit, de exemplu, numărul secțiilor de votare din Diaspora, mai ales că exista deja nefericita experiență din 2014. Nu era o rezolvare totală, dar măcar ar fi permis unui număr semnificativ mai mare de români să nu stea degeaba ore întregi la umilitoare cozi.

Ministrul Meleșcanu nu a explicat nici cum coincidența a făcut ca diaspora să fie împiedicată, de două ori, să voteze într-un număr mai mare de PSD – un partid votat doar în proporție de câteva procente de românii care trăiesc în afara țării. Nu că nu ar fi vrut, dar probabil era preocupat să înțeleagă de ce ALDE, partidul din care cu onor face parte și care l-a pus ministru de Externe, nu a obținut numărul de voturi necesar trecerii pragului electoral minim.

 

LĂSAȚI UN MESAJ