Medicul Gheorghiță: Vaccinarea cu a treia doză ar urma să înceapă în octombrie în România

FOTO Vaccinare cu coronavirus. Sursa FOTO: Pixabay.com
FOTO Vaccinare cu coronavirus. Sursa FOTO: Pixabay.com

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, anunță că administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 ar urma să înceapă în România cel mai târziu la începutul lunii octombrie.

„Dacă Agenția Europeană a Medicamentului face această recomandare la început de septembrie, așa cum noi estimăm, cel mai târziu la începutul lunii octombrie vom putea demara această etapă de administrare a celei de-a treia doze”, a declarat medicul Gheorghiță.

Potrivit acestuia, administrarea celei de-a treia doze va începe cu personalul medical și persoanele din categorii vulnerabile. Apoi vor fi eligibili și cei din alte categorii, a precizat medicul.

„Ne-am gândit să trimitem SMS pentru a încerca să îi aducem la vaccinare mai repede pe cei care sunt vulnerabili, cei care sunt în evidență cu boli cronice. Vom discuta cu colegii de la STS, sunt date care în momentul acesta sunt în analiză”, a precizat Gheorghiță, la Digi 24.

Oamenii se vor putea programa prin platforma de vaccinare, cum au făcut la primele doze, fie vor putea merge direct la centrele de vaccinare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here