Medicul Beuran, la Curtea de Apel București pentru a contesta arestul la domiciliu

Chirurgul Mircea Beuran, acuzat de procurori că ar fi primit mită 10.000 de euro pentru soaterea la concurs a unui post de asistent universitar, a ajuns joi dimineață la Curtea de Apel Bucureşti pentru a contesta măsura arestului la domiciliu.

Pe 14 februarie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de arestare preventivă a chirurgului Mircea Beuran, însă instanţa a decis ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu. Judecătorii de la Tribunalul București au arătat că, prin acţiunile sale, medicul Mircea Beuran a transformat o instituţie publică de prestigiu în propria „piaţă de desfacere„.

„Fapta presupus a fi săvârşită de către inculpat este de o gravitate extremă, care se răsfrânge asupra siguranţei şi eficienţei sistemului public de sănătate, în contextul în care medicii (care doresc posturi) accesează, prin intermediul inculpatului, aceste posturi, pe baza unor criterii pecuniare şi nu conform competenţei profesionale, urmate de obţinerea unor foloase considerabile pentru inculpaţii cu funcţii de decizie. Prin acţiunile sale, inculpatul a transformat o instituţie publică de prestigiu (…) în propria „piaţă de desfacere’, ca sursă personală de venituri ilicite”, se arată în motivare.

Medicul Mircea Beuran, reţinut de procurorii DNA. A luat mită 10.000 de euro

Conform procurorilor DNA, Mircea Beuran a fost reținut pentru că ar fi luat mită în perioada în care îndeplinea funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

„În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor. Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs”, se arată în comunicatul DNA.

Mircea Beuran a fost şeful Secţiei de chirurgie de la Spitalul Floreasca. Beuran a fost demis în luna ianuarie, după ce o femeie a decedat în urma unor arsuri suferite pe masa de operaţie.

Cazul Floreasca. Anchetă în cazul femeii arse pe masa de operație

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here