Primarul general Gabriela Firea vrea să trimită medici români în străinătate. Le dă și bani, numai să plece

locuințe pentru medici După Matteo Politi, a mai apărut un al doilea medic fals, care a obţinut codul de parafă în mod ilegal. salariile medicilor

Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, vrea să trimită medici români în străinătate și le va da pentru asta vouchere în valoare de 10.000 de lei fiecăruia.

100 de medici din Capitală, angajaţi în spitalele din subordinea ASSMB, vor primi anul viitor vouchere de 10.000 de lei, pentru participarea la cursuri susţinute de clinici de renume din Europa, SUA şi Israel, se stipulează într-un proiect care va fi discutat la şedinţa de miercuri a CGMB.

“Obiectivul principal îl constituie acordarea unui sprijin financiar în valoare de 10.000 de lei/medic, pentru un număr de 100 de medici, angajaţi ai spitalelor aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), cu domiciliul în Municipiul Bucureşti”, se arată în expunerea de motive pentru aprobarea proiectului “Doctori pentru Bucureşti”, prin care PMB trimite medici români în străinătate.

Proiectul va fi supus votului la şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Bugetul total al proiectului este de 1.008.500,00 lei, informează Mediafax.

Medici români în străinătate. Ce condiții trebuie îndeplinite de doritori

Potrivit sursei citate, beneficiarii proiectului trebuie să aibă vârsta până în 45 de ani. La nivelul spitalelor aflate în subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti sunt angajaţi 1.259 de medici încadraţi fără gărzi, dintre care 580 cu vârste sub 45 de ani. 46,06% dintre aceştia au sub 45 de ani.

“Obiectivul proiectului îl reprezintă asigurarea unui sprijin financiar pentru asigurarea unui sprijin financiar pentru dezvoltarea profesională a 100 de medici din Bucureşti şi facilitarea acestora la cursuri de specialitate susţinute de clinic de renume din Europa, SUA, Israel”, mai spune sursa citată.

Dosarele candidaţilor se vor înrgistra pe site-ul www.assmb.ro, în cadrul secţiunii dedicate proiectului “Doctori pentru Bucureşti”, prin care PMB trimite medici români în străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

*