Medic infecționist, despre COVID-19: „Atenție la aerul condiționat din mașină când mergeți prin oraș”

Carmen Dorobăț, sursa: Ziarul de Iași
Carmen Dorobăț, sursa: Ziarul de Iași

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, trage un semnal de alarmă asupra folosirii aerului condiționat din mașină, mai ales în orașele poluate, praful putând transporta virusul. „Este clar că, într-o atmosferă poluată, aceste particule infime sunt preluate de particulele de praf, care devin particule infectante”, spune medicul.

Specialistul atrage atenţia asupra condiţiile din mijloacele de transport cu care călătorim, dar şi zonele pe care ni le alegem pentru a ne petrece vacanţa, recomandând zone cât mai puţin poluate, scrie Ziarul de Iași.

 “Au apărut deja în spaţiul public comentarii în ceea ce priveşte transmiterea virusului prin particulele de praf. Este o transmitere logică, pentru că vorbim de un virus care se transmite prin aer, prin acele picături infirme de salivă. Este clar că, într-o atmosferă poluată, aceste particule infime sunt preluate de particulele de praf, care devin particule infectante. De aceea, atrag atenţia şi asupra aerului condiţionat din maşină, mai ales când circulăm folosind aerul din afară”, a declarat medicul Carmen Dorobăţ.

În ultimele 24 de ore, 641 de noi cazuri de infecţie cu SARS COV2 la nivel de ţară, dintre care doar 10 la Iaşi. De altfel, în ultima săptămână , la nivelul judeţului media a fost de 6 noi infectări pe zi, potrivit aceleiași surse.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here