Măști care nu protejează populația retrase de pe piață de ANPC

masca de protecție, FOTO: coyot/Pixabay.com
FOTO: coyot/Pixabay.com

ANPC a descoperit că jumătate din măștile aflate la vânzare în România nu protejează împotriva Covid-19.

A dispus retragerea acestora de pe piață. Ministrul Economiei anunță că a trimis la Parchetul General raportul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului privind măștile neconforme.

Măştile neconforme au fost retrase de pe piaţă de către comisarii ANPC.

Iar neregulile constatate vor ajunge la Parchet, a scris joi, pe pagina sa de Facebook, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

„Aşa cum am mai spus, protejarea populaţiei este prioritară. De aceea, românii au dreptul să ştie că ne preocupăm de acest aspect. Cu ajutorul celor de la ANPC (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, n.r.), supraveghem piaţa pentru siguranţa fiecăruia dintre noi.(…) Mesajul meu pentru cetăţeni. Măştile neconforme au fost retrase de pe piaţă de către cei de la ANPC.

Mai mult chiar, au fost aplicate şi amenzi celor care nu au respectat legea. Nu ascundem sub preş nimic. Aşa cum sunt obişnuiţi social democraţii să facă! Românii trebuie să ştie că sunt protejaţi. Şi, repet, îi îndemn pe români să caute măşti produse în România. Pentru că sunt de calitate, sunt autorizate. Sunt acreditate şi sunt cele mai bune de pe piaţă! Raportul neregulilor constatate şi sancţionate de comisarii ANPC pleacă spre Parchetul General”, a precizat ministrul.

Ministrul a declarat miercuri că jumătate dintre măştile aflate pe piaţă nu protejează împotriva Covid. Iar Ministerul Economiei va emite un ordin pentru a obliga comercianţii să precizeze acest lucru în cazul produselor neconforme.

Nereguli descoperite

El a semnalat că, în urma controalelor făcute de ANPC au fost descoperite nenumărate nereguli.

„Sunt dezamăgit de calitatea măştilor de protecţie aflate pe piaţă în acest moment. Dacă vă spun că jumătate din măştile care se găsesc la comercializare, în momentul de faţă, în reţelele de distribuţie – magazine depozite, la importatori – nu respectă, adică nu ne protejează, aţi zice că exagerez. Dar asta este realitatea. Vreau să dau un mesaj foarte clar că acest lucru trebuie să înceteze. Nu putem să acceptăm să fie puse la comercializare măşti care nu protejează populaţia”, a spus Popescu.

Potrivit acestuia, ANPC a dat amenzi de 18 milioane de lei unor comercianţi care aveau la raft astfel de măşti neconforme.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here