Primarul Gabriela Firea a interzis ca în acest an să se mai vândă mărțișoare la Piața Romană

mărţişoare la Piaţa Romană

În acest an de 1 şi 8 Martie nu se vor mai vinde mărţişoare la Piaţa Romană, Unirii sau Universitate, a decis Primăria Capitalei, prin Administraţia Străzilor.

Reprezentanţii PMB spun că zonele menţionate sunt centrale şi foarte tranzitate, iar prin comerţul cu mărţişoare se împiedică traficul.

„Având în vedere că zonele la care faceţi referire (Piaţa Romană, Unirii şi Universitate – n.r.) sunt zone centrale şi reprezintă cele mai tranzitate artere ale Capitalei României, şi pentru că desfăşurarea acestui tip de comerţ necesită o reglementare clară care să ducă la îmbunătăţirea atât a aspectului stradal cât şi a circulaţiei pietonale, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Străzilor, a stabilit că acest tip de comerţ să se desfăşoare în cadru organizat, în spaţii adecvate, aşa cum se întâmplă în toate marile capitale europene”, se arată într-un răspuns al Primăriei Capitalei, la solicitarea Mediafax.

Fără mărțișoare la Piața Romană, Piața Unirii și Universitate

Potrivit Primăriei Capitalei, comercianţii de mărţişoare vor avea la dispoziţie alte 15 zone din Bucureşti, unde îşi vor putea desfăşura activitatea pentru vânzarea produselor pentru sărbătorile de 1 şi 8 martie 2019.

„Astfel, autoritatea locală a pus la dispoziţia comercianţilor alte 15 zone unde îşi vor putea desfăşura această activitate”, spun reprezentanţii PMB.

LĂSAȚI UN MESAJ

*