Marius Bodea, PNL Iași: Florentin Pandele cumpără voturi pentru un nou mandat, de Sfânta Parascheva

Marius Bodea îl atacă pe Mihai Chirica Sfânta Parascheva

Liderul PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, susţine că acţiunea lui Florentin Pandele, primarul din Voluntari, de a aduce 7.000 de oameni la Iaşi, de Sfânta Parascheva, este una populistă.

”Prin astfel de practici tipice administraţiei Firea-Pandele este viciat profund procesul democratic. Primarul din Voluntari a câştigat mandatul cu mai puţin de 11.000 de voturi. Prin aceste pomeni, reuşeşte să îşi cumpere mai mult de jumătate din numărul de voturi necesar pentru obţinerea unui alt mandat de primar. Nu există nicio preocupare reală pentru dragostea ortodocşilor din Voluntari faţă de un eveniment creştin. Aceste abordări populiste sfârşesc, paradoxal, prin a ştirbi imaginea Bisericii Ortodoxe aşa cum s-a întâmplat şi în cazul referendumului pentru familie, unde Dragnea şi PSD au interferat în acel proces democratic”, a declarat joi seară liderul liberalilor ieşeni, Marius Bodea.

El consideră că nu este normal ca ”unii să cotizeze cu taxele şi impozitele lor pentru vacanţele altora”. ”De aici şi ura între diversele categorii socio-culturale, ură provocată de inconştienţa celor care conduc administraţiile locale. Statul trebuie să asigure servicii publice şi să realizeze investiţii de care să beneficieze toţi contribuabilii, în infrastructură, mediu, şcoli şI spitale”, a adăugat deputatul liberal.

Marius Bodea susţine că ”există şi la Iaşi un Pandele, pe numele lui Chirica, care oferă mii de porţii cu fasole cu cârnaţi, umilindu-i pe oamenii puşi să stea cu mâna întinsă la cozi”. ”Nu mai bine le oferă aceşti indivizi, vremelnici primari, prosperitate locuitorilor ca aceştia să îşi permită pelerinaje şi câte porţii de mâncare îşi doresc?”, se întreabă retoric liderul PNL Iaşi.

Peste 7.000 de pelerini din Voluntari au sosit, în cursul nopţii de miercuri spre joi, la Iaşi, cu 140 de autocare, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, la Catedrala Mitropolitană. Mijloacele de transport au fost puse la dispoziţie de Primăria Voluntari, pentru Hramul de Sfânta Parascheva. Autocarele au fost parcate la un kilometru distanţă de catedrala din Iaşi, circulaţia rutieră fiind blocată timp de peste opt ore în zona respectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ