Marile magazine din Timișoara, care a intrat duminică noapte în carantină, asaltate de cumpărători

sursa: Google
sursa: Google

Marile magazine din Timișoara, oraș care a intrat duminică noapte, timp de 14 zile, în carantină, au fost luate cu asalt de cumpărători. Noile restricții i-a determinat pe sute de oameni să iasă la cumpărături, supermarketurile din oraș fiind pline duminică seară.

Timișoara este primul mare oraș unde se aplică măsura carantinării în 2021.

 Casele de marcat, luate cu asalt

Timișorenii și-au făcut provizii pentru următoarele 14 zile.

Cumpărătorii sunt supărați pe reprezentanții lanțurilor comerciale deoarece, spun ei, nu sunt deschise multe case de marcat. Ei spun că astfel sunt nevoiți să aștepte zeci de minute să poată plăti produsele. Ei cred că astfel crește inevitabil riscul de infectare.

Specialiștii îndeamnă la calm și responsabilitate. Ei îi sfătuiesc pe timișoreni să nu se înghesuie în magazine pentru că acestea vor rămâne deschise și în perioada carantinei. Astfel nu are sens să își facă prea multe provizii.

Ce produse s-au cumpărat cel mai  mult

Cea mai mare aglomerație a fost la rafturile cu ulei, zahăr, făină și apă plată. A fost însă îngrămădeală și la rafturile unde erau soluții de dezinfectare și produse de curățat, potrivit digi24.ro.

Timișoara și zonele metropolitane, în carantină timp de 14 zile

De la miezul nopții Timișoara și zonele metropolitane au intrat în carantină timp de 14 zile. Acest lucru după ce rata de infectare a depășit 7 la mia de locuitori.

Restricțiile vor afecta peste 400.000 de locuitori ai orașului și comunelor învecinate. Localnicii vor putea ieși din case numai pentru motive bine argumentate și doar în baza unei declarații. Magazinele au program limitat până la ora 20:00, numărul clienților prezenți simultan în interior nedepășind mai mult de 30% din capacitatea obișnuită. Toate școlile se vor închide, elevii urmând să învețe online. 

În spitalele din județ sunt internate 438 de persoane, 45 fiind laTerapie Intensivă. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate trei decese în urmă infectării cu Covid-19.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here