Marile lanțuri hoteliere din Europa angajează fără experiență sau CV

FOTO: PhotoMIX-Company/Pixabay.com
FOTO: PhotoMIX-Company/Pixabay.com

Lanțurile hoteliere din Europa este în căutare de angajatori și anunță că încadrează oameni fără experiență, iar unii nici măcar nu mai cer CV.

Mii de angajaţi au părăsit industria ospitalităţii când călătoriile internaţionale au fost îngheţate în perioada pandemiei de COVID-19. Mulţi dintre ei au ales să nu se mai întoarcă, găsind locuri de muncă mai bine plătite în altă parte, astfel că hotelierii se confruntă cu un deficit grav de mână de lucru.

Grupul francez Accor, cel mai mare grup hotelier din Europa, a început să testeze recrutarea de persoane care anterior nu au lucrat în industria hotelieră, a recunoscut recent directorul general Sebastien Bazin. Potrivit acestuia, Accor, grup care operează mărci de hoteluri precum Mercure, ibis şi Fairmont în peste 100 de ţări, are nevoie de 35.000 de angajaţi la nivel global.

Pe termen scurt, Accor a decis să ocupe posturile libere din Franţa cu tineri şi emigranţi iar în paralel îşi reduce serviciile.

Deficitul de personal este o problemă deosebit de gravă în Spania şi Portugalia, ţări unde turismul era responsabil pentru 13% respectiv 15% din PIB înainte de pandemie.

Hotelierii din aceste ţări au început să ofere salarii mai mari, cazare gratuită şi facilităţi precum bonusuri şi asigurare medicală.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here