Marian Vanghelie, încă 30 de zile în „beciul domnesc”

Marian VanghelieJudecătorii instanței supreme au prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arest preventiv al lui Marian Vanghelie, de la 13 mai, la 11 iunie.

Înalta Curte de Casație și Justiție a prelungit tot cu 30 de zile arestul și în cazul lui Mircea-Sorin Niculae, vărul lui Marian Vanghelie. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de cei doi.

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

„În perioada 2007 — prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un ‘comision’ de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte”, se arată în dosarul DNA.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here