Marian Vanghelie a ajuns la spital. Primarul suspendat a făcut o criză renală în ziua procesului

Marian Vanghelie

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost dus miercuri de şoferul său la Spitalul Universitar, după ce a făcut o criză renală, a declarat avocatul său în sala de judecată de la Tribunalul Bucureşti.

Marian Vanghelie trebuia să se prezinte miercuri la Tribunalul Bucureşti, pentru un nou termen de judecată în procesul în care este judecat pentru corupţie. În instanţă, avocatul său le-a cerut magistraţilor să amâne judecarea pe motiv că Marian Vanghelie nu se poate prezenta, întrucât a fost dus la spital. Potrivit apărătorului, edilul suspendat a fost dus cu maşina de către şoferul său la secţia de primiri urgenţe a Spitalului Universitar, cu suspiciuni de criză renală. Judecătorii au admis solicitarea de amânare şi au dat un nou termen pentru data de 18 mai.

În acest dosar, Marian Vanghelie se află sub control judiciar, fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. Pe 7 iulie 2015, Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, unele săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte.

În acelaşi dosar sunt judecaţi, sub control judiciar, şi omul de afaceri Mircea-Sorin Niculae, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, Sorin-Ştefan Ciocan, pentru spălare de bani şi directorul Economat Sector 5, Laura Ciocan, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

De asemenea, procurorii l-au trimis în judecată şi pe Marin Dumitru, în stare de libertate, pentru dare de mită. Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al Sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a cerut şi a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un “comision” de 20% din încasări.

LĂSAȚI UN MESAJ