Marian Oprișan, despre gâlceava din ședința Consililui Județean Vrancea: „Fixațiile asupra unei persoane se pot diagnostica în medicină”

Marian Oprisan
Marian Oprisan, baronul de Vrancea

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, ar fi avut un schimb de replici cu aleșii PNL, în cadrul ședinței ordinare a forului legislativ județean, care a avut loc joi.

Potrivit presei locale, Marian Oprișan ar fi dat de înțeles că românii care vor participa pe 10 august la mitingul Diasporei din Piața Victoriei ar putea lua bătaie. Întrebat despre impactul bugetar al unor modificări dintr-un proiect de hotărâre, Oprișan ar fi dus discuția într-o direcție care nu avea legătură cu proiectul: „Și cei 70.000 de vrânceni (plecați din județ în ultimii 25 de ani) au tot probleme de handicap și asistați sociali dacă am înțeles bine intervenția anterioară a unui consilier”, ar fi spus Oprișan, citat de realitateadevrancea.net.

Vicepreședintele CJ Ionel Cel-Mare (ALDE) i-ar spus că în sală este prezent la ședință și Ovidiu Burdușa (consilier PNL care locuiește în Diaspora). După două replici scurte între cei doi, Oprișan i-ar fi transmis că, pe 10 august, are posibilitatea în Piața Victoriei să mai comenteze, nu în plenul Consiliului Județean. „Dacă nu ne mai bateți o dată”, i-a răspuns Burdușa, la care Oprișan a adăugat: „Dar ce, credeți că este exclus?”.

Oprișan vine cu explicații: „M-au provocat fără oprire”

„După apariția acestor discuții în presă, Oprișan a venit cu precizări într-un comunicat de presă: „Informațiile apărute în mass media, vizavi de schimburile de replici din cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Vrancea din data de 8 august 2019, sunt deformate în mod tendențios, drept pentru care consider că opinia publică trebuie să afle cum stau lucrurile în realitate.

Grupul consilierilor PNL Vrancea are de fiecare dată, în cadrul dezbaterilor, atitudini agresive, abordează subiecte care nu fac obiectul ședinței, doar pentru a scoate vorbele din context și a face subiecte senzaționale de presă.

În cadrul ședinței ordinare din 8 august, liberalii au pertuberat încontinuu solemnitatea ședinței, au căutat cu orice preț motiv de scandal, practic timp de o oră și jumătate m-au provocat fără oprire, doar, doar vor putea specula ceva.

Când discutam despre organigrama Direcției Generale de Asistență Socială și Prortecția Copilului Vrancea, s-a ajuns la un schimb amuzant de replici cu un consilier liberal, iar cuvintele mele, spuse în glumă la atacurile continue ale acestuia, au fost singurele de care s-au putut agăța pentru a crea un subiect de presă

Nu am transmis vreun mesaj românilor participanți la miting! Din contră, nu-mi doresc să revăd violențele de la manifestările de anul trecut.

Din păcate, PNL Vrancea nu are planuri sau realizări proprii pe care să le facă cunoscute, de aceea campania lor electorală constă doar în a mă denigra, pentru a atrage simpatia cetățenilor și a mai câștiga, astfel, un vot.

Fixațiile asupra unei persoane se pot diagnostica în medicină. Mult mai greu este însă să-i convingi pe oameni că meriţi încrederea lor, pentru că acest lucru se întâmplă doar atunci când munceşti şi îţi canalizezi întreaga activitate în interesul comunităţii pe care o reprezinţi.

Reiterez că nu am sugerat nimănui nimic! De aceea, în tot ceea ce voi face, nu voi mai ține cont decât de dorințele cetățenilor, făcând abstracție de opiniile ipocrite ale adversarilor mei politici”, a transmis Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

*