sâmbătă, iulie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalMarcel Vela, avertisment: Sper să nu ajungă în situaţia în care să...

Marcel Vela, avertisment: Sper să nu ajungă în situaţia în care să se închidă plajele

-

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne,şi-a exprimat speranţa că nu se va ajunge în situaţia în care să fie necesară închiderea plajelor. Declaraţia a fost făcută la Constanţa.

Acest lucru în condiţiile în care în ultimele două săptămâni, numărul de cazuri noi de Covid-19 a crescut îngrijorător, informează B1.ro. În ultimele 24 de ore au fost descoperite alte 326 de noi cazuri de Covid-19. Iar alţi 16 pacienţi au decedat.

Marcel Vela a avertizat că operatorii economici vor fi verificaţi cu echipe mixte, de la mai multe instituţii. Potrivit ministrului, aglomeraţia din ultimele zile în staţiunile de la malul Mării s-a datorat faptului că „poliţia şi echipajele de poliţie nu au fost poate foarte bine organizate local”.

Unităţile economice vor fi controlate în mod repetat

Sper să nu ajungă în situaţia în care să se închidă plaje. Să fie asemenea măsuri care până la urmă fac şi rău turistului care vine să se bucure de mare sau de soare. Cred că oamenii vor înţelege. (…) La plimbări oamenii se aglomerează pentru că aglomeraţia a fost permisă. Pentru că poliţia şi echipajele de poliţie nu au fost poate foarte bine organizate aici pe litoral, foarte bine prezentate în spaţiul public. Iar atunci dacă ai un singur echipaj o dată la trei ore care trece pe faleză, normal că agenţii economici poate nu au respectat. Vor fi mai multe patrule. Vor fi controale mixte şi se vor suspenda autorizaţiile”, a spus ministrul de Interne.

Ministrul de Interne a anunţat că unităţile economice vor fi controlate repetat. Iar sancţiunile vor fi extrem de severe. Respectiv se va trece la suspendarea autorizaţiei de funcţionare acelor operatori economici care încalcă regulile.Vela a argumentat că „e păcat ca un turist care vine aici sănătos să plece acasă bolnav”.

În plin sezon vor fi controlate mai multe unităţi de mai multe ori. O să vedeţi că în propunerea CNSU, în hotărârea de Guvern va fi un articol care prevede următorul lucru. Operatorii economici care încalcă regulile vor avea autorizaţia de funcţionare suspendată. Controalele nu se vor face doar cu poliţiştii sau cu jandarmii pentru că sunt adeptul comunicării, convingerii. Nu a unor măsuri coercitive care pot fi amânate.”, a mai spus Vela

Ministrul de interne a mai afirmat că este adeptul unor controale mixte, unor echipaje mixte cu reprezentanţi de la alte instituţii care au atribuţii în zona sanitară, în zona comercială şi protecţia alimentară. „Cred că din acest moment operatorii economici vor fi mai riguroşi, mai atenţi. Astfel încât să creeze acel spaţiu de siguranţă. Pentru că e păcat ca un turist care vine aici sănătos să plece acasă bolnav”, a explicat ministrul de Interne.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...