Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu, a fost audiat la DNA pentru rezilierea contractului unei parcări

Marcel Romanescu

Primarul municipiului Târgu Jiu, liberalul Marcel Romanescu, a fost audiat joi la DNA Craiova. El a declarat că a fost chemat pentru clarificări privind rezilierea contractului de concesionare a unei parcări din centrul oraşului, înainte de expirarea termenului.

Au fost chemaţi la DNA Craiova şi Alina Piţu, şeful Serviciului Juridic, şi Grigore Jianu, secretarul Primăriei Târgu Jiu.

Primarul Marcel Romanescu a declarat pentru News.ro că au fost chemaţi pentru clarificări privind rezilierea contractului de concesionare a parcării din centrul oraşului, în urma unei plângeri făcute de către societatea RODNA S.A. din Târgu Jiu. Întrebat în ce calitate de fost audiat, el a spus: “Nu aveam neapărat o calitate pentru că era vorba doar de anumite clarificări în privinţa aspectelor semnalate în plângerea societăţii respective”.

Contractul de concesionare încheiat de Primăria Târgu Jiu cu firma care administrează parcarea din faţa Complexului Rodna de lângă Piaţa Centrală avea termen de finalizare decembrie 2018 şi a fost reziliat în luna iunie printr-o dispoziţie a primarului Marcel Romanescu. Reprezentanţii primăriei spuneau că vor apela la un executor judecătoresc pentru preluarea parcării în administrare, conform presei locale.

Primăria Târgu Jiu a invocat nerespectarea contractulului încheiat în anul 1998 cu firma Rodna. În contract se menţiona că destinaţia terenului va fi exclusiv pentru parcarea autovehiculelor, dar această prevedere nu a fost respectată, fiind construită o scară rulantă de acces în complexul comercial chiar pe terenul parcării şi pe proprietatea primăriei, o suprafaţă din parcare a fost subînchiriată către o firmă, iar mai multe terase au fost construite tot fără să respecte contractul, spuneau reprezentanţii Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

*