Marcel Ciolacu, liderul PSD, vrea comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare

FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat, sâmbătă, ideea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare ,pe fondul epidemiei de coronavirus. 

El a declarat că organizarea în comun a alegerilor ar face ca „riscul de expunere al populaţiei să fie mult mai mic”.

„Eu cred că, dacă s-ar comasa alegerile, riscul de expunere al populaţiei ar fi mult mai mic. Normal ar trebui să fie o discuţie provocată de către Guvern, nu de către Parlament, cu Parlamentul. Transparent, fără nicio problemă, să vedem ce e mai bine pentru români.Nu pentru PNL sau pentru preşedinte, cum vrea să îşi formeze viitorul guvern”, a afirmat Ciolacu.

Alegerile locale pot fi „îngheţate”

Ciolacu a subliniat că alegerile locale pot fi „îngheţate”. El a arătat că stabilirea datei de 27 septembrie a fost făcută atunci „când lucrurile erau sub control”. Potrivit acestuia, acum „avem cea mai mare mortalitate”.

„Se poate, pentru că nu s-a împărţit niciun buletin de vot. Nici nu s-au dat la tipărit. Rămân aceiaşi candidaţi. Se îngheaţă de unde este şi se reia din acelaşi loc altă dată. Stabilirea datei a fost „făcută când lucrurile erau sub control. Între timp, mă uit şi eu, avem cea mai mare mortalitate, ATI-ul este blocat. Nu se ştie ce se întâmplă cu şcolile. Mult prea mult au întins lucrurile. Nu iau hotărâri, se feresc. Joacă numai în logica electorală şţ ne vine nota de plată la toţi”, a adăugat preşedintele PSD.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, însoţit de preşedintele Consiliului Naţional al PSD, dar şi de secretarul general al partidului, Paul Stănescu, au vizitat, sâmbătă după-amiază, şcoala din localitatea Şendriceni. Ea a fost reabilitată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Ulterior, liderii social-democraţi au avut o întâlnire la Dorohoi cu primarii din Botoşani şi cu conducerea organizaţiei judeţene a PSD.

Guvernul a stabilit ca alegerile parlamentare să fie organizate în 6 decembrie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here