MApN va asigura transportul dozelor de vaccin împotriva Covid-19

Ministerul Apărării Naționale se va implica în campania de vaccinare a populației împotriva Covid-19.

Va asigura securitatea și stocarea în condiții optime a dozelor de vaccin.Iimediat ce acestea vor ajunge în România. Potrivit MApN, au fost deja desemnate centrele de depozitare. Atât în București, cât și în țară.

În urma ședinței de luni desfășurată la Palatul Cotroceni și condusă de Președintele României, Klaus Iohannis, s-a stabilit că Ministerul Apărării Naționale are un rol foarte important de sprijin al efortului interinstituțional în campania de vaccinare anti-COVID-19. MApN va avea „responsabilități de asigurare. Prin structurile de specialitate, a logisticii necesare desfășurării acestei campanii la nivel național”

Care vor fi centrele în care va fi ținut vaccinul anti-Covid

Au fost identificate centrele de depozitare în condiții speciale a dozelor de vaccin care necesită condiții de stocare la temperatura de -80°C.Centrul principal este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino. Iar șase spitale militare de urgență (de la Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța) au fost desemnate drept centre regionale de depozitare.

MApN va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre și aeriene,

De la sosirea în țară a acestora către centrele regionale de depozitare. Va sprijini distribuția către centrele vaccinare din țară și echipele de vaccinare cu resursă umană calificată, potrivit digi24.

„În urma ședinței de coordonare, a reieșit foarte clar că succesul campaniei va depinde nemijlocit de o colaborare foarte bună și coerentă a tuturor instituțiilor responsabile de elaborarea. Dar și implementarea strategiei de vaccinare. A fost subliniat că partea de comunicare reprezintă aspectul foarte important care asigură îndeplinirea cu succes a misiunii pe care Ministerul Apărării Naționale și-a asumat-o în cadrul acestui demers național de o importanță strategică pentru România”, a mai transmiS Klaus Iohannis. El a a detaliat, ludupă o ședință cu reprezentanții MAI, MApN și ai Ministerului Sănătății, cum va arăta campania de vaccinare. Președintele a explicat că vaccinul va fi administrat etapizat populației.La locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”.

Este nevoie de o campanie de informare

Președintele a subliniat că este nevoie de o campanie de informare. De combatere a informațiilor false. EL a ținut să precizeze că vaccinurile, odată aprobate de organismele de profil, „sunt sigure, eficiente. Reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, potrivit digi24.ro

Vaccinul anti-Covid ar putea ajunge în România până la finalul anului, în funcție de momentul în care va fi aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here