Manifestație la Chișinău: 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Ce primari participă

unirea Basarabiei cu România

“Marea Adunare Centenară”, dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, este anunțată pentru duminică, începând cu ora 12,00, la Chişinău. Printre cei care şi-au anunţat participarea se află Traian Băsescu şi Ludovic Orban.

Conform Unimedia, în afara fostul preşedinte al României (fost primar general al Bucureștiului) şi a liderului PNL (fost viceprimar general), mai sunt aşteptaţi primarul Sectorului 1 din Bucureşti Daniel Tudorache, Constantin Codreanu, deputat al Partidului Mişcarea Populară, dar şi primari, şi consilierii care au votat declaraţiile simbolice de Unire, precum şi toţi cei care îşi doresc unirea.

De asemenea, şi preşedintele USR, Dan Barna, împreună cu o delegaţie formată din membri ai partidului va fi prezent la Chişinău. Din Republica Moldova şi-au confirmat prezenţa la eveniment Partidul Liberal, Partidul Naţional Liberal, Partidul Unităţii Nationale şi Partidul Liberal Reformator.

Manifestaţia care marchează unifrea Basarabiei cu România este programată să înceapă la ora 12,00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitala Republicii Moldova, fiind aşteptaţi peste 100.000 de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ