Mâine începe sesiunea a două a Bacalaureatului! Ministrul ameninţă cu exmatriculări

Foto: https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu
Foto: facebook.com/SorinMCimpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că sesiunea august – septembrie 2022 a examenului naţional de bacalaureat începe marţi, 16 august, cu aproape 35.000 de candidaţi înscrişi.

CITEŞTE ŞI: Acuzaţii BOMBĂ împotriva lui Cîmpeanu: Îi „spală” nu doar pe plagiatori, ci şi pe profesorii agresori, cercetaţi pentru violenţă fizică sau hărţuire

Potrivit acestuia, din totalul celor înscrişi, aproape două treimi provin din promoţia anului 2022 (22.586 candidaţi), iar 12.237 candidaţi provin din promoţiile anterioare.

„Sesiunea august – septembrie 2022 a examenului naţional de bacalaureat începe marţi, 16 august, cu aproape 35.000 de candidaţi înscrişi! Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, aproape două treimi provin din promoţia anului 2022 (22.586 candidaţi), iar 12.237 candidaţi provin din promoţiile anterioare”, anunţă ministrul.

Sorin Cîmpeanu precizează că, dintre candidaţii care susţin în această sesiune pentru prima oară examenul de bacalaureat, cca. 93% provin din promoţia curentă (5.842 candidaţi faţă de 446 candidaţi din promoţiile anterioare).

Probele scrise se vor desfăşura în 138 de centre de examen. Toate sălile de examen au în dotare camere de supraveghere video şi audio.”Nu uitaţi ca este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). În acelaşi timp, este interzis să comunicaţi între voi sau cu exteriorul, să transmiteţi ori să schimbaţi între voi foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Nu riscaţi eliminarea din examen şi pierderea dreptului de a vă prezenta la următoarele două sesiuni”, mai spune ministrul în postare.

Calendarul probelor

  • 16 August 2022 – Limba şi literatura romana- proba E. a – proba scrisă;
  • 17 August 2022 – Proba obligatorie a profilului – proba E. c – proba scrisă;
  • 18 August – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E. d – proba scrisă;
  • 19 August – Limba şi literatura materna – proba E. b – proba scrisă.

Probele de evaluare a competenţelor (lingvistice şi digitale) sunt programate în intervalul 22 – 29 august (cu excepţia zilelor de 27 şi 28 august).

Afişarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare va avea loc în data de 31 august.

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format clasic/letric, cât şi electronic. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (interval 1 – 2 septembrie), vor fi comunicate în data de 3 septembrie. Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Cîmpeanu mai spune că Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 16 – 18 august, între orele 8:00 – 16:00, respectiv 19 august, între orele 8:00 – 14:00.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here