Ne pregătim pentru ”o eventuală calamitate”. Primăria Capitalei dă mai mulți bani pentru cimitire

bani pentru cimitire

Primăria Municipiului Bucureşti dă mai mulți bani pentru cimitire. Consiliul General a aprobat joi majorarea capitalului Companiei Municipale Cimitire SA, cu 45 milioane de lei.

În expunerea de motive a proiectului, semnat de Gabriela Firea, primarul general, se justifică această majorare prin faptul că nu sunt suficiente locuri de veci, „iar în cazul unei calamităţi, Bucureştiul ar avea nevoie de cel puţin 12.000 de astfel de locuri de veci”. Așa că se dau mai mulți bani pentru cimitire.

De asemenea, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat majorarea de capital şi pentru alte companii municipale.

Mai mulți bani pentru cimitire, dar și pentru STB

De asemena, capitalul social al Societăţii de Transport Bucureşti (STB, fostă RATB) se majorează cu 56 milioane de lei (12 milioane de euro), scopul fiind „de a susţine activitatea societăţii în vederea îndeplinirii obiectului de activitate prin asigurarea necesarului de fonduri desfăşurarea în bune condiţii a activităţii societăţii”.

Concret, STB ar urma să achiziţioneze terenuri cu suprafaţa minimă de 189.000 de metri pătraţi, cu acces la utilităţi, pentru construcţia a cel puţin trei autobaze noi, pentru 668 de autobuze. Cu această majorare, capitalul social al STB urcă la 185,2 milioane de lei. Banii vin atât de  la CGMB (peste 55,9 milioane de lei), cât şi de la Consiliul Judeţean Ilfov (56.000 de lei).

Şi patru companii municipale vor primi majorări de capital social. Astfel, capitalul social al Companiei Municipale Consolidări SA va fi majorat cu 100 de milioane de lei, bani „necesari achiziţionării mijloacelor fixe şi mobile”. Este vorba despre achiziţionarea unui teren de aproximativ 3 hectare pentru amplasarea unor ateliere de mică şi mare mecanizare, o staţie de betoane mobilă şi două blocuri de apartamente cu două camere pentru cazarea angajaţilor companiei.

Capitalul social al Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă SA va fi majorat cu 21 de milioane de lei tot pentru a susţine activitatea societăţii, după cum afirmă municipalitatea în proiectul de hotărâre, pentru dotarea cu mobilier şi echipamente şi pentru angajarea de personal, însă „în special” pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru construcţia Spitalului Metropolitan. Compania are în prezent un capital social de peste 18,3 milioane de lei.

Compania Municipală Managementul Transporturilor SA cere, la rândul său, majorarea capitalului social cu aproape 55,9 milioane de lei, însă nu se precizează pentru ce este necesară majorarea.

LĂSAȚI UN MESAJ