Mai multe instanțe din țară fac grevă din cauza pensiilor speciale

Curtea de Apel Bucureşti, grevă din cauza pensiilor magistraţilor
Curtea de Apel Bucureşti, grevă din cauza pensiilor magistraţilor , sursa: Google

Curtea de Apel Bucureşti şi tribunalele Prahova și Galați au anunțat că își suspendă activitatea nemulțumite de intenția de eliminare a pensiilor speciale ale magistraților și de plafonare a sporului pentru condiții vătămătoare de muncă

„Judecătorii Curții de Apel București au decis în Adunarea Generală ca în măsura în care puterea judecătorească nu va fi recunoscută ca fiind una dintre cele trei puteri ale statului iar guvernul își va menține intenția de a afecta drepturile salariale ale judecătorilor, dar și ale întregului personal din justiție, începând cu data de 23 decembrie 2019, activitatea instanței va fi suspendată, pe timp nelimitat, cu excepția cauzelor cu măsuri preventive în materie penală”, se arată într-un comunicat al Curții de Apel București.

De asemenea, prin Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Prahova din data de 19.12.2019, urmare a „propunerilor legislative de natură să afecteze independenţa sistemului de justiţie şi pentru eliminarea imixtiunilor politice”, s-a stabilit ca, începând cu data de 20.12.2019, activitatea de judecată, cu excepţia cauzelor urgente, să fie suspendată.

Și la Galați magistrații au anunțat grevă. „La Tribunalul Galați am hotărât azi, cu referire la pensiile de serviciu și sporul pentru condiții vătămătoare, suspendarea activității de judecată, mai puțin cauzele urgente. Așteptăm și alte reacții identice”, se arată într-un comunicat al Tribunalului Galați.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here