Cinci ofițeri și trei agenți de poliție, cercetați în cazul crimelor de la Caracal

sursa foto: Google
sursa foto: Google

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează că 5 ofițeri și 3 agenți sunt cercetați pentru modul de desfășurare a intervenției în cazul crimelor de la Caracal. În același timp, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal analizează cazul polițistului care a preluat apelurile Alexandrei Măceșanu la 112.

Prin intermediul unui comunicat de presă, MAI precizează că pe parcursul verificărilor Corpului de control al ministrului, au rezultat mai multe deficiențe, inclusiv pe linia exercitării actului managerial la nivelul conducerii IPJ Olt, care „denotă o lipsă de implicare din partea factorilor de conducere ai inspectoratului în coordonarea efectivelor din subordine”.

În urma analizei efectuate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, l-a eliberat din funcție pe inspectorul general al Poliției Române, chestorul general Ioan Buda. Ministrul de interne a mai anunțat că va înainta Guvernului propunerile de schimbare din funcții a prefectului și subprefectului județului Olt.

De asemenea, MAI a dispus ca 5 ofițeri și 3 agenți să fie cercetați pentru modul de desfășurare a intervenției în cazul Caracal. „ În urma verificării tuturor aspectelor referitoare la modul de intervenție a polițiștilor de la sesizarea privind dispariția unei minore în data de 24.07.2019, până la prima percheziție la domiciliul suspectului din data de 26.07.2019, Corpul de control al ministrului a propus, în conformitate cu art. 59 alin. (1) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare, cercetarea prealabilă față de 5 ofițeri și 3 agenți, în raport cu atribuțiile funcționale prevăzute în fișa postului, a actelor normative incidente în materie, a instrucțiunilor și dispozițiilor în vigoare. În același timp, a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru a analiza și dispune cu privire la situația de fapt reținută în sarcina agentului din cadrul IPJ Olt care a preluat apelul de la 112”, precizează MAI.

Moga a anunțat că a trimis Guvernului și Președintelui României un raport referitor la acțiunile desfășurate în acest caz, urmând ca după analizarea în Consiliul Suprem de Apărare a Țării, acesta să fie făcut public.

Gheorghe Dincă şi-a recunoscut, duminică, ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât şi al Luizei, fiind cercetat pentru omor calificat. Luiza Melencu (18 ani) a dispărut în luna aprilie 2019, după ce a luat o maşină de ocazie. În acelaşi mod a dispărut Alexandra Măceşanu (15 ani).

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here