Mai bine mai târziu decât niciodată. CGMB a aprobat bugetul RADET pe 2015

radet

RADETBugetul de venituri și cheltuieli al Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice București (RADET) pe 2015 a fost aprobat în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de joi.

Aprobarea bugetului RADET era imperios necesară, pentru că regia nu mai putea cheltui niciun ban. Președintele Consiliului de Administrație al RADET, Gabriel Dumitrașcu, declara pe 13 noiembrie că bucureștenii ar putea rămâne fără apă caldă și căldură dacă CGMB nu intră în procedură de urgență și nu aprobă bugetul.

„Începând de acum, RADET nu mai poate cheltui nicio sumă. A ajuns să cheltuiască peste 90% din execuția bugetară a anului anterior. Legea prevede că peste acest cuantum nu mai poți cheltui nicio sumă până la aprobarea bugetului. Chiar dacă luni se aprobă un împrumut de trezorerie către CGMB, acești bani nu vor putea fi virați în conturile RADET în lipsa unei prevederi într-un buget de venituri și cheltuieli aprobat. Este încă o necesitate pentru a aproba acest buget de venituri și cheltuieli”, spunea Dumitrașcu, care sublinia că CGMB trebuie să aprobe bugetul de venituri și cheltuieli al regiei.

Consiliul General al Municipiului București a adoptat pe 16 noiembrie un proiect de hotărâre care prevede că Municipalitatea va contracta de la Ministerul Finanțelor un împrumut de maximum 248 milioane de lei pentru asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.