UPDATE Magistrala 5 de metrou, cât pe ce să-i lase fără apă caldă și căldură pe locuitorii din Drumul Taberei

Galați fără apă potabilă

RADET a anunțat că va întrerupe temporar furnizarea apei calde și a căldurii în zona Drumul Taberei, începând de luni, ora 00,00, ca urmare a lucrărilor care la Magistrala 5 de metrou.

UPDATE Gabriela Firea, în război cu Metrorex

Primarul general Gabriela Firea a dispus ca RADET București să nu întrerupă furnizarea agentului termic în cartierul Drumul Taberei, așa cum a cerut Metrorex. „RADET anunță că nu va opri furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură în cartierul Drumul Taberei (pentru imobilele din perimetrul străzilor Sibiu, 1 Mai și Drumul Taberei), la cererea Metrorex, așa cum se anunțase ieri”, se arată într-un comunicat dat publicității de Primărie. Firea a dispus efectuarea unei investigații de către Corpul de control al Primarului în legătură cu solicitarea inițială a Metrorex către RADET de a sista trei zile agentul termic pe timpul iernii, pentru lucrări care trenează de peste trei ani de zile, se arată în comunicat. În cadrul controlului s-au verificat toate documentele prin care s-a cerut de către Metrorex întreruperea temporară a furnizării apei calde și a agentului termic pentru încălzire pentru executarea unor lucrări. „Ca primar general al Capitalei am considerat că ar fi fost normal ca aceste lucrări să fie executate în lunile de vară, deoarece alimentarea cu agent termic pentru încălzire și apă caldă nu poate fi întreruptă în sezonul rece, fiind o componentă importantă a infrastructurii strategice naționale. Am obligația să mă asigur că fiecare acțiune care ar putea aduce atingere drepturilor locuitorilor Capitalei este bine argumentată și susținută de documentele necesare. Nu ne putem juca cu drepturile locuitorilor Bucureștiului. De aceea, am decis că RADET nu va întrerupe furnizarea agentului termic”, a spus Gabriela Firea.

„Vor fi afectați locatarii unui număr de 111 blocuri situate în perimetrul străzilor Sibiu, 1 Mai și Drumul Taberei (între intersecția cu strada Brașov și intersecția cu strada Sibiu). Reprezentanții constructorului estimează că lucrările vor avea un termen de execuție de maximum 24 de ore, astfel că serviciul de alimentare cu apă caldă și căldură va putea fi reluat, cel mai târziu marți, 22 noiembrie, ora 08,30”, a informat regia, prin intermediul unui comunicat de presă dat publicității vineri.

RADET își cere scuze consumatorilor din zonele afectate pentru disconfortul creat și îi asigură că va urmări ca reluarea furnizării agentului termic să fie făcută în termenul anunțat de constructor. Clienții RADET pot solicita informații privind reluarea serviciului de alimentare cu apă caldă și căldură prin Dispeceratul de Urgență la numărul de telefon 031.9442.

De asemenea, bucureștenii pot consulta informațiile de pe site-ul public, www.radet.ro, unde, la secțiunea „Opriri”, sunt anunțate în timp real opririle în furnizarea apei calde și ale agentului termic pentru încălzire.

Proiectul Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei — Pantelimon face parte din Proiectul Operațional Sectorial Transport (cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională). Beneficiar al proiectului este SC Metrorex SA, executantul lucrării fiind Asocierea SPA FCC Construction SA, Delta ACM 93 SRL, AB Construct SRL, prin societatea comercială VERTA — TEL SRL.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here