Magistrala 4 de metrou se apropie de capăt

probleme la Magistrala 5 de metrou metroul de Otopeni

metrou drumul tabereiLucrările la Magistrala 4 de metrou au ajuns la stația Laminorului. Utilajul care a început lucrările la 20 iulie a treminat tronsonul dintre Parc Bazilescu și Laminorului.

În acest moment echipele de muncitori mai au de săpat traseul unei singure stații dintre Laminorului și Străulești. Întreaga distanță dintre Parc Bazilescu și capătul Magistralei 4 de metrou este de 607 metri.

Potrivit Metrorex, lucrările s-au derulat în condiţii tehnice şi de siguranţă, cu funcţionarea corespunzătoare a tuturor instalaţiilor care concură la realizarea acestui tip de lucrări la metrou.

Conform estimărilor specialiștilor de la metrou, structura tunelelor la magistrala 4 va fi gata în primul semestru al anului viitor, iar lucrarea va fi finalizată de la Parc Bazilescu la Laminorului în a doua jumătate a anului 2016.

Metrorex a atribuit unui consorţiu condus de compania italiană Astaldi contractul privind extinderea reţelei de metrou pe tronsonul Parc Bazilescu – Lac Străuleşti, magistrala 4, contractul semnat în iulie 2012 având o valoare de 714,73 milioane lei, fără TVA.

Proiectul urmăreşte realizarea unui „sistem de transport integrat şi neconcurenţial prin implementarea unor poli de schimb”, pentru a stimula renunţarea la folosirea automobilelor personale în favoarea transportului public în comun pentru deplasările intraurbane şi urbane, arată Metrorex.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here