Mafia deșeurilor nu se lasă: Încă un container din Belgia, descoperit în Portul Constanța!

Un nou container încărcat cu deșeuri a fost descoperit în Portul Constanţa Sud-Agigea. Este vorba despre 18 tone de piese auto uzate aduse din Belgia pentru o firmă din judeţul Ialomiţa.

Potrivit unui comunicat transmis marți de Poliția de Frontieră, cu o zi în urmă a fost descoperit un container sosit din Belgia pentru o firmă din Ialomița care se ocupă cu importuri în România.

Polițiștii de frontieră au constatat că marfa din containerul controlat nu corespunde cu datele declarate și cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală: piese auto cu grad de uzură de 20%.

Pericol pentru sănătate

Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au oprit importul, deoarece mărfurile sunt deșeuri, piesele având un grad de uzură mai mare decât cel permis. Astfel, acestea nu pot fi puse în libera circulație pe teritoriul României și nici nu pot fi comercializate, punând în pericol viața și sănătatea consumatorilor în cazul folosirii acestora, spune Poliția de Frontieră.

CITEȘTE ȘI: Descinderi la rețelele de crimă organizată care ard deșeuri: Mediul, în pericol

În acest caz se fac cercetări pentru infracțiunile de folosire a de acte nereale, încălcarea regimului deşeurilor și transportul și tranzitul de substanțe și preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale, iar bunurile vor fi returnate firmei.

În ultima perioadă zeci de containere cu deșeuri din Europa, din țări precum Marea Britanie sau Germania, au fost descoperite la intrarea în România, fiind aduse de firme româneşti și trecute în documentele oficiale drept materie primă pentru reciclare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here