Atenționare de călătorie MAE pentru Spania: insula Gran Canaria, grav afectată de incendii

Atentionare incendiu insula Gran Canaria Spania
sursa : Google

Ministerul Afacerilor Externe atentionează cetățenii români care se află sau urmează să călătorească in insula Gran Canaria din Arhipelagul Canarias Spania că un incendiu de mari proportii afectează zona centrală a acestei insule. Au fost afectate mai bine de 1700 de hectare de teren. Din 20 de mici comunități urbane au fost evacuate aproximativ 4000 de persoane.

Potrivit MAE,  au fost afectate de incendiu și respectiv închise circulației rutiere 11 șosele locale, respectiv cele cu următoarele  indicative: GC-220; GC-70; GC-21; GC-230; GC-400; GC-150; GC-600; GC-60; GC-15; GC-210; GC-710; GC-704 și GC-75. Se recomandă cetățenilor români aflați în zona respectivă să evite deplasările și să respecte întocmai indicațiile autorităților locale.

Unde pot solicita cetățenii ajutor

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34917344004, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

În situații cu caracter deosebit, cetățenii români pot apela telefonul unic de urgență „112” și pot solicita asistență la Secția consulară a Ambasadei României la Madrid, telefon: +34649656032.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet  http://meteoalarm.eu/en_UK/0/0/ES-Spain.html, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here