MAE, alertă de ULTIMĂ oră pentru români: Evitaţi Thassos!

FOTO: Rosa-Maria Rinkl/Wikimedia Commons
FOTO: Rosa-Maria Rinkl/Wikimedia Commons

Ministerul Afacerilor Externe îi îndeamnă pe români să evite deplasările în zona afectată de incendiu în Insula Thassos.

„Precizări de presă privind incendiul de vegetație din zona Limenaria, Thassos.

CITEŞTE ŞI: ALERTĂ în Thassos pentru români: A fost închis accesul în mai multe zone RESTRICŢIONAT

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, în contextul temperaturilor ridicate înregistrate în Republica Elenă, în insula Thassos, zona Limenaria, s-a produs un incendiu de vegetaţie, care afectează în prezent estul insulei. Autoritățile elene au dispus evacuarea persoanelor din zonă, în timp ce pompierii luptă pentru stingerea incendiului.

Unde se pot adresa oamenii

MAE informează că, până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice și al oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență. În context, MAE recomandă cetățenilor români care se află pe Insula Thassos să evite deplasările în zona afectată de incendiu și să informeze de îndată Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectați de efectele acestui incendiu.

Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Salonic continuă monitorizarea cu atenție a situației și menţin permanent contactul cu autoritățile locale, fiind pregătite să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, în funcție de solicitări.

MAE reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena :+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here